We hebben een goede vlucht gehad. In Londen hadden we een overstap van 4 uur, dus hebben we lekker gegeten. De stoelen die we voor de vlucht Londen-Santiago (14 uur vliegen) hadden uitgezocht waren helemaal achterin. Normaal gesproken zijn alle rijen aan de zijkanten 3 stoelen, maar helemaal achterin zijn het er maar twee. Dus dat betekent (1) geen mensen achter je, zoals kinderen die hun voeten in je stoel zetten terwijl je probeert te slapen, (2) geen onbekende mensen die je moet vragen op te staan etc, (3) wel extra ruimte voor schoenen en handbagage aan de raamkant! Dus hoefden onze tassen niet onder de stoelen voor ons, en dat is toch wel zo fijn. Aanradertje dus.

Verder had ik een neksteun, een kruik (ik krijg buikpijn van het drukverschil, en die laat ik dan vullen door het personeel), slaapoordopjes en -masker. Dus na het uitdelen van het diner zijn wij gaan slapen. Uiteindelijk is dat best nog een paar uurtjes gelukt. Midden in de nacht moest ik wel naar de WC, dus ben ik letterlijk over Vincent heen geklauterd.

Om 7 uur 's ochtends zijn we veilig geland. Op Santiago wel twee keer in lange rijen gestaan voor paspoortcontrole en douanecontrole voor de koffers. Daarna de huurauto opgehaald, dat ging allemaal best soepel. En vervolgens zijn we ingestapt en is Vincent soepeltjes naar het huis van zijn vriend Felipe gereden, zo'n 25 minuten verderop.